Alleen collega’s, geen personeel

Posted by on nov 9, 2018 in Team, Vastgoed | No Comments

Het beste ontwikkel je door de kracht van samenwerking. Ik ben dan ook altijd op zoek naar bedrijven die door middel van een goede samenwerking en sfeer in hun bedrijf gave resultaten behalen, sterke groei doormaken en hierdoor als zeer positief bekend staan in de markt.

Onlangs kwam ik Johan van Haaster tegen van Gapph Vastgoedbeheer. Een energieke vent met passie in z’n ogen toen hij het had over zijn bedrijf en de collega’s met met wie hij werkte. Zijn bedrijf bestond onlangs 5 jaar en was flink gegroeid in die periode. Hoewel de ontmoeting niet lang duurde, werd ik getriggerd door een uitspraak van hem over zijn collega’s, zodat ik hierna graag een gesprek wilde hebben.

Dat gesprek werd meer een interview om te leren van Johan hoe er werd gezorgd dat het team bleef samenwerken en dus bleef presteren. De prestaties zijn zo goed dat Gapph een enorme scoringspercentage heeft op de aanbestedingen waar ze aan mee doen en dat als bedrijven klant worden, ze dit ook altijd blijven!

Een van de eerste dingen die opvallen is de interesse van Johan in de mensen met wie hij samenwerkt. Hij weet het als iemand jarig is, wanneer er minder plezierige dingen zijn gebeurd en rolt z’n mouwen op als er eens gesjouwd moeten worden op een zaterdag. Johan neemt hiervoor de tijd om af te stemmen met alle leden van de vier regioteams die Gapph rijk is. Soms wordt er individueel koffie gedronken en soms met z’n allen gelunched. Meerdere keren per jaar gaan ze met het gehele bedrijf op stap op een ‘teamuitje’ om zo op een persoonlijke manier elkaar beter leren kennen.

Het persoonlijke leven is dus een belangrijk aspect in de werksfeer van Gapph. Iets wat Johan eerder als van nature lijkt na te streven dan heel bewust. In zijn rol als directeur heeft hij het namelijk met name over de structuren van samenwerkingen, over het eigen vastgoedsoftware systeem, welke visie Gapph heeft en hoe je met klanten omgaat en het bedrijf laat groeien. Binnen Gapph heerst er nauwelijks hiërarchie en dat blijkt wel uit de gave uitspraak: Ik heb alleen collega’s, de woorden ‘personeel’ en ‘medewerker’ zijn verboden!

Ik heb alleen collega’s, de woorden ‘personeel’ en ‘medewerker’ zijn verboden!

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen rol en worden de beslissingen genomen door Johan en Jeroen, waarbij ze veel afstemmen met de leden van het MT: Matthias, Bart en Cindy. Dit team zorgt voor de visie en drive binnen het bedrijf. Onlangs is een traject afgerond waarbij de collega’s uit het bedrijf hun ideeën hebben teruggekoppeld. Dit zorgt voor een fantastische samenwerking, waarbij Johan de nadruk legt op het leveren van de hoogste kwaliteit, luisteren naar de klant en dat je de afspraken nakomt.

Presentatie is ook een belangrijk aspect voor Gapph en dat komt terug in de aanbestedingen. Hoewel het een overheersend mannelijke en zakelijke wereld is (dat verklaart misschien ook wel de kleur blauw in het logo) zorgen de dames van Marketing & Communicatie bewust voor de benodigde balans. Achter Cindy hangen dan ook mooie gevoelsteksten en het logo van Gapph in het roze. En deze balans past dan weer bij de persoonlijke visie van Johan: “Ondernemen zodat mensen graag bij je willen blijven!”. Gaaf, toch?

 

Als je kijkt naar de voorwaarden voor flow binnen het bedrijf dan kun je niet anders concluderen dat dit goed zit. Er is een veilige omgeving met een duidelijke gezamenlijke ambitie, waarbij er wordt gezorgd dat persoonlijke doelen hieraan worden gekoppeld. De collega’s vormen een eenheid, hebben vertrouwen in elkaar, focus op de toekomst en zorgen voor vooruitgang!

Ook benieuwd naar de flow binnen jouw team? Neem contact met me op!

De ontmoetingen zijn willekeurig, dat wil zeggen het gaat meer om de samenwerking dan het bedrijf. Kunnen anderen wat van jouw team of bedrijf leren, vanwege de gave samenwerking, de complexe projecten of gewoon omdat je een toffe visie hebt? Neem dan contact op 😉