Om de kwaliteiten van een werknemer, collega of jezelf optimaal te benutten is het nodig om de ‘hardskills’ te koppelen door ‘softskills’. Softskills is een verzamelnaam voor de persoonlijke eigenschappen en vaardigheden, voor iemands gewoonten en houding tot de gedrags- taal- en focuspatronen van een persoon. Pr8ontwikkeling geeft incompanytraining en workshops om op een toegankelijke, nuchtere en grappige manier kennis te maken met enkele van deze vaardigheden.

Werkfocus
Als het doel bepaald is, is het vaak verleidelijk om hard te werken om het doel te bereiken. Alleen worden hierdoor soms belangrijke zaken over het hoofd gezien. PR8ontwikkeling heeft gemerkt dat de prestatie-gedreven zakelijke wereld een sterke doelfocus heeft en dit soms leidt tot onbedoelde bijwerking. Alleen ‘gas geven’ geeft juist soms onvermogen om de dingen te doen die juist belangrijk zijn. Wat dan beter werkt is een stap terugzetten voor het overzicht.

Werk effectiviteit
Pr8Ontwikkeling is daarom voorstander van eerst slim werken en dan pas hard werken. Dit is een voorwaarde als je snel en ‘lean’ wilt werken, voor agile-werkmethoden of gewoon als een goede samenwerking vereist is. Focus eerst op belangrijke zaken. Durf je oude processen tegen het licht te houden. En zorg ervoor dat ieder project en ieders proces stapje voor stapje beter wordt.

Als je iets leuk vindt, dan wordt je er goed in

Team building
Als je je goed voelt kan je het beste samenwerken. Daarom is bezig zijn met de gezondheid voor essentieel element voor ons werk. Zowel mentale fitheid als fysieke fitheid, omdat deze samengaan. Beweging, gezonde voeding en voldoende rust is voor ons dan niet meer dan vanzelfsprekend. Omdat je de beste samenwerking en relaties alleen maar kunt aangaan als je goed in je vel zit.

En als je dan ook nog slimmer kunt werken, door o.a. persoonlijke effectiviteit en de voorwaarden voor teamflow in te zetten, levert dat een gaaf proces op!


Laten we afspreken!